–Pappa!!!
Det var noe nesten hysterisk i stemmen til Erik. Stemmen kom nedenifra, fra soverommet der det var meningen at Erik skulle sove, eller i det minste være stille. Selv var jeg på vei opp trappen for å gjøre et ærlig forøk på å legge Karl Magnus.
–Ja Erik, ropte jeg tilbake. –Du får vente litt.
–PAPPA, ropte Erik igjen, nesten i fistel. –EN TRAKTOR MED GRAVEMASKIN!!!!
Og det var sant. Det er ikke mange kjøretøy som kjører forbi på den lille skogsveien utenfor huset vårt, og nå kjørte det forbi en traktor… med GRAVEMASKIN. Det var som 17. mai og julaften på samme dag. Jeg visste jo at gravemaskinen skulle komme, jeg hadde bare håpet at den skulle komme etter at guttene hadde sovnet, ettersom jeg var litt bekymret for at de ikke skulle kunne sove hvis de visste at det stod en gravemaskin utenfor huset.
Neste morgen dro Erik til Sverige sammen med mamma. De dro tidlig, før Gravemaskinmannen kom tilbake. Så da Gravemaskinmannen kom var det bare Karl Magnus (og pappa) som var hjemme. Kan dere gjette hva som skjedde!? Karl Magnus fikk kjøre i gravemaskinen. Kjempelenge!  Alle gutters drøm er allerede oppfylt for den gutten, og han er bare to år gammel. En kan lure på hvordan han skal klare å motivere seg videre nå. Hvordan skal en klare å se framover og sette seg nye mål når en allerede har gjort det enhver gutt drømmer om?
Etter at Karl Magnus hadde gravd opp det meste av hestenes beite kom Tiril og Vilde og hilste på, sammen med mamma Kari, og det viste seg at jenter også liker å kjøre gravemaskin. Heldigvis er Gravemaskinmannen en veldig hyggelig mann, og alle barna fikk grave. Vilde fikk til og med grave helt alene. Det var det første hun skulle si da hun kom til skolen på mandag, forkynte hun.

Men hvordan gikk det med Erik da, som ELSKER gravemaskiner så dypt, fikk ikke han grave noe i det hele tatt? Jo, heldigvis rakk han å komme hjem fra Sverige før Gravemaskinmannen var ferdig med å grave for dagen. Dermed fikk også Erik kjøre gravemaskin, selv om det ikke var fotograf til stede akkurat da.

Denne Gravemaskinmannen... han er flink altså!

Karl Magnus i dyp konsentrasjon

En hel sandkasse i et eneste jafs

Nå kommer snart all sanden...

...å renne ut.

Tiril fikk også lov til å grave

Fantastisk gøy!

-Vi legger sanden her

Jenter liker også gravemaskiner...

...og Vilde klarte å grave helt alene