Jeg spurte om jeg kunne få ta noen bilder av Tinius, nabogutten, og det fikk jeg. Tinius er en kjekk ung kar, og så er han veldig interessert i skiskyting. Jeg tenkte at en kjekk kar med ski og rifle må kunne bli kjempebra på bilde, og derfor spurte jeg.

Man kan si at Tinius er en skogens sønn. Han bor i hvert fall midt i skogen, sammen med foreldrene og sine to brødre. Der går de på jakt, og på ski; og de sykler og svømmer og springer og skyter. De er en sporty familie.

Tinius ligger rett på snøen, uten underlag.

Tinius ligger rett på snøen, uten underlag, fordi en kravstor fotograf bad om det.

Bak låven har de en liten skytebane med skiskytterblinker. Der trener Tinius og hans bror Ole Theodor skiskyting mens far eller mor passer på. Tinius skyter med en helt ny rifle. Han fikk den i konfirmasjonsgave; litt på forskudd. For han er jo ikke konfirmert ennå, med det var jo ikke noe poeng med å vente til skiskyttersesongen var over.

Tinius meker med den nye riflen

Tinius prøver å få vekk skyggelappen fra siktet på den nye riflen, fordi fotografen spurte om det.

Tinius og familien hans er våre nærmeste naboer, de bor bare tre km unna. Så en dag da det ikke regnet, og det fortsatt lå mye snø i skogen, tok jeg med meg kameraet for å ta noen portrettbilder av Tinius. Jeg hadde flaks med været, det var overskyet, men lyset var ikke helt flatt; og jeg hadde for sikkerhets skyld med to blitser. Så tok vi noen bilder med litt forskjellige utsnitt og i litt forskjellige situasjoner. Jeg synes de ble bra, og det tror jeg Tinius og hans foreldre også synes. Hva synes du?

Egentlig skyter han bare liggende...

Egentlig skyter han bare liggende…

...men gjorde gjerne et unntak...

…men gjorde gjerne et unntak…

 

...for fotografens skyld.

…for fotografens skyld.