Leon er en meget hyggelig ung mann som jeg fikk gleden av å fotografere i hans hjem i Sandefjord for ikke så lenge siden. Han var nylig blitt døpt, og ville gjerne ta noen bilder i dåpskjolen før den ble for liten. Vi tok bildene hjemme i huset der Leon bor sammen med sine foreldre Kine og Stian. Der fant vi en lys krok på kjøkkenet, som passet ypperlig til å bruke som fotostudio. Jeg hadde med meg et par studioblitser som jeg blinket med uten at det så ut å forstyrre unge Leon i det hele tatt. Han var stadig like blid, og poserte villig i sin fine dåpskjole.

En veldig blid gutt, fotografert i dåpskjolen sin

En veldig blid gutt, fotografert i dåpskjolen sin

Leon poserer på et saueskinn i dåpskjolen sin

Leon poserer på et saueskinn

Det er en fryd å være fotograf åt så glade barn

Det er en fryd å være fotograf for så glade barn

Etter at vi hadde tatt noen bilder på kjøkkenbordet fikk vi det for oss at Leon skulle få bevege seg litt fritt omkring, sammen med sine foreldre. Så for å bli litt mer bevegelig skrudde jeg av blitsene og satt opp ISOen på kameraet, og så tok vi noen bilder der Leon lekte med mamma og pappa. Med høyere ISO kan man fotografere med mindre lys enn det man ellers ville ha trengt, og man kan klare seg uten blits, selv innendørs. Da er det lettere for fotografen å bevege seg, for eksempel for å følge et aktivt barn, uten å være nødt til å flytte flere blitser for hver bevegelse. Med høy ISO blir altså kameraet mer følsomt for lys. Ulempen er at bildene da vil bli mer ”støyete,” eller kornete, men de kan bli veldig fine likevel. Da jeg ikke måtte flytte blitsene for hver gang Leon beveget seg, så ble det betydelig lettere å følge med på det han og foreldrene fant på. På den måten klarte jeg å fange et par situasjoner som jeg nok ikke ville ha klart ellers. Jeg liker den typen av bilder, fordi de føles spontane og naturlige. Og se på unge Leon sammen med sin mor og far, full av glede og oppdagerlyst: Han var en sann fryd å fotografere. Jeg synes ikke bildene ble så verst heller.

Leon og hans pappa Stian

Leon og hans pappa Stian

Leon har det bra i pappas fang

Leon har det bra i pappas fang

-Tar meg en spasertur...

-Tar meg en spasertur…

Leon slår av en prat med mamma Kine

Leon slår av en prat med mamma Kine

Jeg tror leon syntes det var gøy å bli fotografert

Jeg tror Leon syntes det var gøy å bli fotografert

 

Takk for at du besøkte nettsiden min; håper du likte bildene. Se deg gjerne litt rundt. Kanskje du har bruk for en fotograf, for eksempel til et bryllup eller en konfirmasjon? Trenger du noen ettårsbilder, eller bare noen pene portrettbilder av deg selv? Jeg kan komme til deg, eller du kan komme til mitt lille studio i skogen. Selv om det står ”bryllupsfotograf” på forsiden så kunne det nesten like godt ha stått barnefotograf; eller portrettfotograf. Ta kontakt hvis du har spørsmål om fotografering eller priser.