Jonas under en workshop i Drammen

Hei til dere i fjellsport.no! Dette er en liten side som jeg satte sammen for å vise at jeg kunne vært brukt til noe mer enn å behandle returer.

Velkommen til et lite utdrag fra mitt fotoarbeid, og en kort introduksjon til min tidligere arbeidserfaring. Min formelle CV regner jeg med at dere har arkivert. 

Mesteparten av mitt arbeidsliv så langt har altså vært innenfor TV-nyheter. Aller mest har jeg jobbet som fotograf (kameramann) og redigerer, både i USA og i Norge. Men jeg har også vært reporter, produsent, og grafiker. Jeg var i flere forskjellige NRK-redaksjoner i 12 år, før jeg sluttet med TV i 2014. I USA var jeg videojournalist i KHNL (NBC) i Honolulu i tre år.

Utdannelsen min tok jeg også i USA, en Bachelor of Arts in Communication, med tyngdepunkten på PR.

De fleste av mine fotografier er av mennesker. I tillegg til nyheter har jeg fotografert mengder av bryllup, barneportrett og konfirmasjonsbilder – og på sendere år har det altså blitt en hel del lifestylebilder; bland annet knyttet til Fjellsports egne varemerker. Jeg gjorde også mesteparten av produktfotograferingen for fjellsport, helt til avdelingen for egne varemerker flyttet til Sverige og ble slått sammen med Outnorths PL-avdeling.

Rett under her er en video som jeg laget for et par uker siden. Lenger ned, under stillbildene, kommer det noen flere video-snutter.

STILLFOTO

Her er noen av de hundretusentalls bildene jeg har tatt siden 2012, da jeg begynte å satse på stillbilder. Klikk på en “miniatyr” for å forstørre bildet, og bla til høyre eller venstre.

 

VIDEO

Som fotograf – eller kameramann – har jeg filmet og redigert tusenvis av nyhetsinnslag gjennom 15 år i KNHL/NBC og i NRK. Her er noen få klipp som jeg fant i NRKs arkiv, og et par snutter av barna hjemme på gården.