Jonas under en workshop i Drammen

Hei til dere i Isola! Så hyggelig at dere kommer innom. Velkommen til et lite utdrag fra mitt fotoarbeid, og en kort introduksjon til min tidligere arbeidserfaring. Min formelle CV ligger ved i søknaden.

Mesteparten av mitt arbeidsliv så langt har altså vært innenfor TV-nyheter. Aller mest har jeg jobbet som fotograf (kameramann) og redigerer, både i USA og i Norge. Men jeg har også vært reporter, produsent, og grafiker. Jeg var i flere forskjellige NRK-redaksjoner i 12 år, før jeg sluttet med TV i 2014. I USA var jeg videojournalist i KHNL (NBC) i Honolulu i tre år.

De fleste av mine fotografier er av mennesker. I tillegg til nyheter har jeg fotografert mengder av bryllup, barneportrett og konfirmasjonsbilder – og på sendere år har det altså blitt en hel del lifestylebilder; bland annet knyttet til Fjellsports egne varemerker. Jeg gjorde også mesteparten av produktfotograferingen for dem, helt til avdelingen for egne varemerker flyttet til Sverige og ble slått sammen med Outnorth.

STILLFOTO

Her er noen av de hundretusentalls bildene jeg har tatt siden 2012, da jeg begynte å satse på stillbilder. Klikk på en “miniatyr” for å forstørre bildet, og bla til høyre eller venstre.

 

VIDEO

Som fotograf – eller kameramann – har jeg filmet og redigert tusenvis av nyhetsinnslag gjennom 15 år i KNHL/NBC og i NRK. Her er noen få klipp som jeg fant i NRKs arkiv, og et par snutter av barna hjemme på gården.