For noen få år siden kom et ungt, nyforelsket par til den gamle ærverdige vingården Vignamaggio i italienske Toscana. Blant vinranker og olivenlunder spiste de nydelig mat laget med lokale råvarer, og i en vinkjeller som er mer enn et halvt årtusen gammel, smakte de Vignamaggios eget Chianti Classico, gårdens stolthet. De unge elskende ble forelsket på ny, denne gangen i den gamle vingården og i dens fantastisk vakre omgivelser. Her på en fjellside i Toscana kunne de senke skuldrene og bare nyte tilværelsen, den gode vinen og hverandre. Når tiden kom for å dra videre var det vanskelig å forlate den gamle vingården. Men de skulle vende tilbake. I begynnelsen av juli i år møtte venner og familie opp på den 600 år gamle vingården for å feire bryllup i tre dager til ende. I to dager spiste de av maten og smakte av vinen mens de lot den italienske solen viske ut minnet av den regntunge norske sommeren. Den tredje dagen ble brudeparet viet med en romantisk seremoni i et privat kapell.

På Vignamaggio har man laget vin i 600 år

Forlover Frank ser til at sløyfen sitter riktig

Rett etter frokost den tredje dagen trakk brudgommen seg tilbake for å gjøre seg klar til å inngå ekteskap. I Vignamaggios storslagne Mona Lisa-suite kan man tenke seg at Christian fikk både gode råd og noen tips av sin forlover Frank, en mann som allerede har erfaring med ekteskapets hemmeligheter, ettersom han hadde giftet seg nesten på dagen et år tidligere. Den gangen var det Christian som var forlover. I dag var det altså Frank som hjalp Christian med skjortebryst, mansjettknapper, sløyfe og gode råd.

Brudens mor hjelper bruden med pynten

Mens brudgommen gjorde seg klar på Vignamaggio ble Madeleine pyntet og stelt av sin egen forlover Christina, venninnen Rubi, og av mamma Mette, i et rom på gården Catignano nær Siena. Midt på dagen kom også bryllupsgjestene til gården for å spise lunsj sammen før vielsen, men bruden fikk de ikke se. Hun holdt seg på sitt rom mens moren og venninnene hjalp henne med sminke, hår, sko, blomster, smykker… og den fantastiske brudekjolen. Halv tre på lørdagsettermiddagen ble Madeleine fulgt av sin far til Villa Catignanos kapell. Utenfor kapellet hadde venner og familie dannet et espalier med gule roser, og Christian ventet på henne ved kapellets dør. Sammen gikk de to unge inn i det vakre kapellet for å bli viet til ektefolk.

Venner og familie danner en espalier av gule roser til bruden og hennes far

Brudgommen og hans forlover i Villa Catignanos kapell

Brudeparet blir velsignet av den norske presten

Et lykkelig brudepar har nettopp blitt viet til ektefolk

De nygifte utenfor Villa Catignanos kapell

Etter vielsen forlot alle sammen Villa Catignano. Brudeparet rev opp en sky av grus og støv, og så forsvant de i en rød Triumph Spitfire. Gjestene ble kjørt med buss tilbake til Vignamaggio. Der fikk de lesket sine tørre og støvete halser med sprudlende vin, og de stilnet den verste sulten med vakker og velsmakende fingermat. Siden var det tid for middag, med mer god mat og mer av gårdens gode viner. På den vakre fjellsiden i Toscana feiret venner og familie det unge brudeparet mens de nøt den italienske sommervarmen og hverandres hyggelige selskap. De holdt mange flotte taler også. Det var morsomme taler og rørende taler, taler som fikk mange til å le og noen til å gråte. Det var mye latter, noen tårer, og så var det fest.

Brudeparet viser sin kjærlighet foran gjestene under bryllupsmiddagen

Bryllupsmiddag på Vignamaggio, en vingård i Chianti-distriktet i Toscana, Italia

En beveget brud lytter til sin fars tale

Pappa Arne taler til sin nygifte sønn

Et lykkelig brudepar

Bryllupsgjestene tente lanterner for å feire de nygifte

Brudgommen skjærer bryllupskaka

Madeleine og Christian danser sin første vals som gifte