Jotun-logo
Bilde med jotun-logo
Jonas under en workshop i Drammen

Hei til dere i Jotun! 

Velkommen til en liten presentasjon av ting jeg har laget, og en kort introduksjon til min tidligere arbeidserfaring. Min formelle CV legger jeg ved søknadsbrevet. 

Mesteparten av mitt arbeidsliv så langt har altså vært innenfor TV-nyheter. Aller mest har jeg jobbet som fotograf (kameramann) og redigerer, både i USA og i Norge. Men jeg har også vært reporter, produsent, og grafiker. Jeg var i flere forskjellige NRK-redaksjoner i 12 år, før jeg sluttet med TV i 2014. I USA var jeg videojournalist i KHNL (NBC) i Honolulu i tre år.

Utdannelsen min tok jeg også i USA, en Bachelor of Arts in Communication, med fokus på PR.

De fleste av mine fotografier er av mennesker. I senere tid er det blitt en del lifestyle-bilder, særlig knyttet til Fjellsports egne varemerker. Jeg gjorde også mesteparten av produktfotograferingen for fjellsport, helt til avdelingen for egne varemerker flyttet til Sverige og ble slått sammen med Outnorth sin Private-Label-avdeling.

Rett under her har jeg rasket sammen noen få plakater fra min tid i Tindeberg (Fjellsport), og lenger ned, under stillbildene, kommer det noen korte video-snutter som jeg har laget; bland annet noen av de veldig få innslagen som jeg klarte å finne i NRKs arkiv.

STILLFOTO

Her er noen av de hundretusentalls bildene jeg har tatt siden 2012, da jeg begynte å satse på stillbilder. Klikk på en «miniatyr» for å forstørre bildet, og bla til høyre eller venstre.

 

VIDEO

Som fotograf – eller kameramann – har jeg filmet og redigert tusenvis av nyhetsinnslag gjennom 15 år i KNHL/NBC og i NRK. Her er noen få klipp som jeg fant i NRKs arkiv, og et par snutter av barna hjemme på gården.