Kathrine og Lasse giftet seg i fjor sommer; midt i juni da solen stod på sitt høyeste, uten en eneste liten sky til å gjemme seg bak. De hadde leid den gamle husmannsplassen på Øvre Myra i Sandefjord. Der skulle de vies på tunet, og der skulle de feire bryllupet etterpå. Da jeg kom dit var brudgommen allerede der, sammen med alle gjestene. Fortsatt var det hektisk aktivitet rundt på tunet og inne i festlokalet. Familie og venner ordnet og fikset med blomster og forfriskninger. Et kor gjorde seg klar til å synge, og brudgommen lekte med  parets sønn og brudesvenn; kanskje med noen små sommerfugler i magen. Til sist kom så bruden til festplassen, sammen med sin far.

Kathrine ankommer Øvre Myra sammen med sin far

Kathrine ankommer Øvre Myra sammen med sin far

Lasse har ventet lenge, men nå kommer bruden

Lasse har ventet lenge, men nå kommer bruden

Kathrine og Lasse ble viet i en human-etisk seremoni ute på tunet til den gamle husmannsplassen, mens solen strålte på både brudeparet og alle bryllupsgjestene. Og selv om vielsen var utendørs så var der likevel en slags midtgang som brudeparet kunne gå igjennom etter de hadde blitt erklært for rette ektefolk å være. Koret sang mens gjestene jublet og blåste såpebobler over de nygifte.

Brudeparet er nettopp blitt erklært for å være rette ektefolk

Brudeparet er nettopp blitt erklært for å være rette ektefolk

De nygifte går ned midtgangen mens gjestene blåser såpebobler

De nygifte går ned midtgangen mens gjestene blåser såpebobler

Etter vielsen tok vi noen gruppebilder og noen portrettbilder i skyggen på tunet, før brudeparet hoppet inn en ventende Rolls-Roys som kjørte dem til Hvalfangstmonumentet. Der tok vi noen flere bilder med både brudeparet og med deres forlovere. Monumentet ble en veldig fin bakgrunn for bryllupsbildene. Det strålende sollyset som ble reflektert av de lyse steinplatene rundt hvalfangerne var riktig nok i det skarpeste laget. Det var litt vanskelig å ikke myse. Men det mener jeg var en liten pris å betale for å få et slikt fantastisk vær på sin bryllupsdag.

Brudeparet sammen med sin brudesvein og sønn

Brudeparet sammen med sin brudesvenn og sønn

"Skål for oss"

«Skål for oss»

Mann og kone

Mann og kone

De nygifte tar en skål utenfor den gamle husmannsplassen

De nygifte tar en skål utenfor den gamle husmannsplassen

Brudgommens forlover sammen med brudesvenn

Bruden på tunet under et epletre

Bruden på tunet under et epletre

Brudgommen på Øvre Myra

Brudgommen på Øvre Myra

Et kyss, men hvalfangstmonumentet i bakgrunn

Et kyss, med Hvalfangstmonumentet i bakgrunnen

Strålende sol er fint når det er bryllup, men vanskelig når man skal fotografere

Strålende sol ved Hvalfangstmonumentet

Brudeparet kjørte Rolls-Royce etter vielsen

Brudeparet reiste med stil

Da vi var ferdige med fotograferingen ved Hvalfangstmonumentet dro vi videre opp til Mokollen for å ta noen flere brudebilder der. Sjåføren hadde med seg bord og stoler og dekket på med jordbær og sprudlende vin, og det ble det noen flere bilder av. På en så varm og solrik dag passet det godt å ta mye av fotograferingen i skyggen. Det bli nesten litt for mørkt der i bøkeskogen, men lyset var litt lettere å kontrollere der, og det var ikke like vondt i øynene til brudgommen. Bildet der brudeparet kysser hverandre lent mot Rollsen, er et av mine absolutte favorittbilder.

jordbært, champagne og et lite kyss

Jordbær, champagne og et lite kyss

Sjåføren hadde med bord, vin og bær

Sjåføren hadde med bord, vin og bær

Brudeparet på Mokollen

Brudeparet på Mokollen

I bøkeskogen

I bøkeskogen

De nygifte

De nygifte

Kærlighet og flott bil

Kjærlighet og flott bil

Etter fotografering tok brudeparet Rollsen tilbake til Øvre Myra, og bryllupsfesten kunne begynne for alvor. Det ble selvsagt masse god mat og vin. Taler og kyss ble det også en del av. Selv var jeg med helt til brudefølget hadde spist kake og og danset brudevalsen. Men jeg tror festen fortsatte en god stund etter at jeg hadde dratt.

Festen er i gang

Festen er i gang, med kyssing …

Kakekutting...

Kakekutting…

Kakespising...

Kakespising…

...og dans

…og dans

Takk for besøket, hyggelig at du klikket deg inn på foto-film.no. Se deg gjerne litt omkring på nettstedet, og kikk på mine andre bilder. I tillegg til bryllupsfotografering driver jeg også en del med portrett-foto og jeg har fotografert en del barn. Jeg har også vært fotograf på flere fester og utdrikningslag.  For den som trenger en fotograf har jeg en oversikt over produkter og priser her.