I sommer ble jeg kontaktet av Sjømannskirkens blad, Bud & Hilsen, og spurt om jeg kunne ta bilder til et portrettintervju som de skulle trykke i neste utgave. Jeg takket selvfølgelig ja til det, og en uke senere traff jeg Ole Dagfinn Sky i Larvik containerhavn, for å ta noen bilder «i et maritimt miljø.» Sky viste seg å være en mann som ler mye. Han er også en mann med lang erfaring fra havner verden rundt. Han har reist i sjømannskirkens tjeneste i over 40 år, og truffet nordmenn så langt hjemmefra som Brasil, Singapore og Thailand. Men denne dagen besøkte han Larvik havn, egentlig bare fordi han likevel var i Larvik, og det passet fint å ta bilder denne dagen. Det eneste skipet som lå til kai var et tyrkisk skip, og der var det ingen nordmenn om bord. Men vi fikk lov å komme oss en tur på dekk likevel, etter å ha skrevet oss inn i loggen og vist legitimasjon.

På kaia i Larvik

På kaia i Larvik

Portrett i et maritimt miljø

Portrett i et maritimt miljø

Sky har vanligvis kort vei til latter

Sky har vanligvis kort vei til latter…

Men han kan være alvorlig også.

… men han kan være alvorlig også.

Sky er flink til å snakke med folk, det er tydelig. Han kom enkelt i snakk med mennene som jobbet i havna. Han byr på seg selv, og ler høyt og ofte. Et øyeblikk senere kan han bli alvorlig igjen, hvis situasjonen krever det – eller fotografen ber om det. Han er avslappet og uhøytidelig. Selv var jeg litt spent. Det føltes som et viktig oppdrag, mitt første redaksjonelle oppdrag som stillbilde-fotograf. Så jeg slepte Sky flere runder rundt havna, opp i en høy kran og om bord i det tyrkiske skipet. Jeg var nok en krevende fotograf denne dagen, og så var jeg heldig nok til å få en imøtekommende modell. Bildene av Sky synes jeg ble bra. Jeg håper redaktøren i Bud og Hilsen synes det samme. Hva synes du?

Det var ikken noen nordmenn om bord

Et tyrkisk skip lå til kai i Larvik. Det var ingen nordmenn om bord før Sky kom.

Om bord i det tyrkiske skipet

Om bord i det tyrkiske skipet

Oppe i den store krana

Oppe i den store krana

Sky har lett for å komme i snakk med folk

Sky har lett for å komme i snakk med folk…

Sky snakker like gjerne om fotball som om Jesus

… og han snakker like gjerne om fotball som om Jesus

Sky har vanligvis kort vei til latter

En avslappet og tålmodig modell

Nå jobber sky med å besøke skip i offshore-fåten

Nå jobber sky med å besøke skip i offshore-flåten

Han var en avslappet og tålmodig modell

Etter to timer på kaia i Larvik Containerhavn var han fortsatt like blid

I alle mine år som fotograf har jeg egentlig mest drevet med nyheter og alle slags reportasjer for TV, både i Norge og i USA. Siden jeg begynte som stillbilde-fotograf tar jeg mest bryllupsbilder, bilder av barn og andre typer av portretter, men jeg tar mer enn gjerne redaksjonelle oppdrag i tillegg. Trenger du en reportasjefotograf, så bare ta kontakt.

Ønsker du portrettbilder av deg selv, familien eller barna, så er det selvfølgelig også bare å ta kontakt. Se litt på bildene på min nettside, enten i “galleriet” eller i bloggen. Priser og produkter finner du her. Du kan velge selv om du vil komme hit til meg på Rennesik, eller om du heller vil ta bilde et annet sted. Nå er det høst og det begynner å bli kaldt. Men snart så er det vår igjen, og da trenger du kanskje noen til å fotografere en konfirmant? Her er en tidligere konfirmant, og her er en annen. Og så er snart bryllupssesongen i full gang igjen. Hvis du skal gifte deg til sommeren så er det snart på tide å finne en god bryllupsfotograf. Se gjerne på noen av mine tidligere bryllupsbilder. Her er et bryllup i Finland for to år siden. Her er et fra Italia.

Og her er min kontaktinformasjon enda en gang.