Jonas under en workshop i Drammen

Hei til dere i SHOOTS! 

Velkommen til en liten presentasjon av ting jeg har laget, og en kort introduksjon til min tidligere arbeidserfaring. Min formelle CV kan jeg heller sende i en søknad

Mesteparten av mitt arbeidsliv så langt har vært innenfor TV-nyheter. Aller mest har jeg jobbet som fotograf (kameramann) og redigerer, både i USA og i Norge. Men jeg har også vært reporter, produsent, og grafiker. Jeg var i flere forskjellige NRK-redaksjoner i 12 år, før jeg sluttet med TV i 2014. I USA var jeg videojournalist i KHNL (NBC) i Honolulu i tre år.

Utdannelsen min tok jeg også i USA, en Bachelor of Arts in Communication.

De fleste av mine fotografier er av mennesker. I senere tid er det blitt en del lifestyle-bilder, særlig knyttet til friluftstøy. Jeg har også gjort en del produktfotografering.

Rett under her har jeg rasket sammen noen få plakater fra da jeg jobbet en tid som grafisk designer, og under det er en video som jeg laget i en annen sammenheng for en kort tid siden. Lenger ned, under stillbildene, kommer det noen flere video-snutter.

STILLFOTO

Her er noen av de hundretusentalls bildene jeg har tatt siden 2012, da jeg begynte å satse på stillbilder. Klikk på en «miniatyr» for å forstørre bildet, og bla til høyre eller venstre.

 

VIDEO

Som fotograf – eller kameramann – har jeg filmet og redigert tusenvis av nyhetsinnslag gjennom 15 år i KNHL/NBC og i NRK. Her er noen få klipp som jeg fant i NRKs arkiv, og et par snutter av barna hjemme på gården.