På Finlands sørligste spiss, helt nede ved havet i den sjarmerende sommerbyen Hanko, driver Evas familie et lite hotell i noen nydelige gamle villaer fra tsar-tiden. I disse villaene og rundt i den lille byen ved havet har Eva tilbrakt somrene, helt siden barndommen. Og selv om Eva allerede har rukket å bo både i Michigan, Hawaii og Australia, og selv om hun nå er bosatt i Helsinki, var det selvfølgelig for henne at det var i Hanko hun skulle gifte seg med sine drømmers mann Harri, og at festen skulle stå i hennes barndoms gamle villaer, med familie og venner fra både innland og utland. De som hadde reist lengst kom helt fra Hawaii for å være med og feire sammen med brudeparet.

I slutten av august, da jeg kom til Hanko for å være bryllupsfotograf i Evas og Harris bryllup, var sommersesongen i Hanko nesten over, småbygatene var nesten tomme, og familiens hotell var bare bebodd av bryllupsgjester. I et av de mange rommene i Villa Thalatta forberedte bruden seg sammen med sin svigerinne og sine forlovere.

Bruden hos frisøren

Eva får hjelp med sminke av sin svigerinne som er makeup-artist

I et annet rom i en annen del av den gamle villaen gjorde brudgommen seg klar til fest. Harri brukte forholdsvis lite tid på å stelle håret. En dusj fikk holde, og så var det på med sjaketten. Det vanskeligste å få til var nok slipset. Men etter noen få minutter var hele finstasen på, og Harri satt på sin Vespa, på vei til det lille skogskappellet der vielsen skulle finne sted.

Etter litt fikling sitter etterhvert slipset som det skal

Brudgommen viser fram ringen han skal gi til sin brud i kirken

Harri venter på sin brud

Anti kommer til kirken for å gi bort sin datter

En fin sermoni i et vakkert lite kapell, fyllt av gode venner og familie

Eva og Harri i kapellets trapp

Etter vielsen stilte gjestene seg opp på rekke utenfor det pittoreske lille kapellet for å gratulere brudeparet da de kom ut på trappen. Men Eva og Harri lurte alle sammen, og kom i stedet kjørende på sin sorte Vespa. Et regn av roseblader øste over de nygifte, før de kom seg ut på veien og satte kursen mot havet og bryllupsfesten.

Brudens forlover står klar med roseblader

Eva og Harri overrasket bryllupsgjestene med å kjøre sin vei på en Vespa

Vel tilbake utenfor Villa Tellina ble gjestene selvfølgelig servert boblende forfriskninger, mens Harris datter Ella spilte gitar. Etter mingling og gruppebilde med 80 gjester var det middag og masse taler. Alle lo og gråt om hverandre, ofte i løpet av den samme talen, og da Ella takket Eva for at hun gjør hennes pappa Harri lykkelig, og ønsket bruden velkommen i familien, da tror jeg ikke et eneste øye var tørt, ikke en gang bryllupfotografens, selv om han ikke forstod et eneste ord som ble sagt.

Ved Villa Tellina ble bryllupsgjestene servert forfriskninger med bobbler

Brudgommens datter Ella stod for underholdningen før bryllupsmiddagen

Etter en regntung sommer smilte plutselig værgudene, og på bryllupdagen fikk brudeparet både sol og varme

Brudens far taler til bryllupsgjestene

Brudgommens far talte også

Bryllupsfotografen fikk lov å knipse noen bilder på klippene bak villaen, med sjøen som bakgrunn

Kjærlighet, roser, kyss og champagne

Et fantastisk brudepar. Varme, godhjertede, morsomme. Sammen med sine familier og sine venner på et vidunderlig sted fylt av dramatisk historie og gamle gode minner. De gamle hotellene har overlevd flere krig og har tjenestegjort som høykvarter for både tyske, russiske og finske offiserer, avhengig av i hvilken retning krigens vinder har blåst. Denne dagen i slutten av august, 2012, skrev Eva og Harri et nytt kapittel i historien om de gamle villaene. Et kapittel om kjærlighet og familie og vennskap. Etter brudevalsen la bryllupsfotografen kameraet tilbake i vesken, og ble med på festen.

Brudeparet forran Villa Tellina, der bryllupsmiddagen er i full gang.

Brudevalsen, kveldens første dans, etterfulgt av mange flere, og festen varte til langt utpå morgentimene.